(kuva: Suvi Santajärvi)


Olen valmistunut 2003 Tampereen urheiluhierojakoulusta hevos- ja koirahierojaksi ja tehnyt hierontatöitä siitä lähtien sivutoimisesti. 2019 valmistuin koirien jäsenkorjaajaksi Kauhajoen evankelisen opiston jäsenkorjauskurssilta.

Hieronnat tehdään pääsääntöisesti asiakkaiden kotona.
Hevosen tai koiran käsittely on aina kokonaisvaltainen prosessi, joka alkaa omistajan haastattelusta. Haastattelussa kartoitetaan eläimen senhetkiset ongelmat ja aiemmin esiintyneet vammat. Kerro jo hieronta-aikaa varatessasi eläimen terveydentilasta ja miksi haluat sitä käsiteltävän.

Eläintä voidaan hoitaa pelkästään hieromalla tai tarpeen mukaan myös TENS-sähkölaitteen avulla tai niveliä ja rankaa manipuloimalla. Eläimen käsittely tapahtuu aina eläimen ehdoilla. Omistajan on oltava mukana hieronnassa.

Eläimen hierontakäsittely rasittaa lihaksia joten rankkaa liikuntaa ei suositella samana päivänä hoidon kanssa. Ruokintaa tulisi välttää pari tuntia ennen ja jälkeen käsittelyn. Keskustele kanssani jos koiralla on säännöllisiä lääkityksiä tai sairauksia. Esimerkiksi säännöllistä kipulääkitystä käyttäviä koiria ei tulisi lääkitä ennen käsittelyä.